28 Jan
28Jan

by Deciji Svet Tenisa


Kad kažemo da obožavamo svoj mali šampionskitim i sve male, hrabre "ratnike" na terenu, sa velikim srcem, bukvalno to i mislimo.

Izaći i stati "na megdan" svima (ali baš svima) tog dana, na turniru, a imati samo sedam, osam, devet, deset… godina je fantastično hrabro, fantastično moćno i fantastično magično.

Izboriti se pre svega sa sobom, pa sa igračem sa kojim igraš, nije lako. Ali izboriti se sa celim svetom "odraslih" oko sebe punih ljubavi, pažnje, podrške, očekivanja je ozbiljno komplikovan zadatak. I najteže je izboriti se sa celim svetom "odraslih" prepunih nerealnih ambicija, neostvarenih snova, planinu suete i ega, manipulacija, zavisti... E to je već herojski podvig.

Gledati sve to sa visine od metar i nešto i uspeti da se stavom, znanjem, fokusom i koncentracijom izdigneš iznad sebe i svih nas okolo, dati sve od sebe, voditi celi proces ka željenjim ciljem i konačnim uspehom, e to je stvarno nešto što niko , ali baš niko nemože da ne primeti, umanji ili oduzme.

I zato SVAKA ČAST svim malim, a velikim šampionima koji se bore svaki dan. SVAKA ČAST svima koji uče, treniraju, igraju, gube i pobeđuju. Svima koji su osvojili ili će osvojiti turnir. Koji su probali da sastave svu slagalicu, nazvanom teniski meč, ovaj put. Koji su postigli danas možda svoj najveći uspeh ili danas možda nisu baš zadovoljni nastupom. Koji su danas napravili samo nekoliko fenomenalnih poena ili samo sakupili sve svoje moći, vrline i znanja i izašli na "osnovnu liniju”....

SVAKA ČAST svima i idemo dalje, jer tako se postaje ŠAMPION. I samo tako Vi mali, a veliki ljudi možete ukratko i jasno objasniti sve, svima nama, velikima. I molimo Vas pokušavajte to. Objasnite nam sve i pokažite nam da željom, voljom, strastveno, hrabro i emotivno čovek može da se izbori za ono što najviše voli, želi, sanja i mašta. Možda, mi veliki , konačno i nešto shvatimo.

Comments
* The email will not be published on the website.