Teniska akademija „Živković“
tennis club - Nis

REČ PREDSEDNIKA

U prethodnih 10 i više godina rada smo stvorili veliki broj takmičara i takmičarki od najmlađeg uzrasta do nivoa seniora i seniorki koji postižu brojne rezultate. Upravo su nam znanje, iskustvo i uspeh omogućili da budemo prepoznatljivi u teniskom svetu i dobijemo poverenje za organizaciju brojnih domaćih i međunarodnih turnira. Teniska akademija Živković svakog dana radi da napreduje i mi ulažemo trud da budemo dobri domaćini, nečija lepa slika u teniskom razvoju. Mi uživamo u igri mladih nada i stvaranju novih šampiona tenisa.

Kroz naše programe svake godine prolazi više stotine tenisera iz preko 30 zemalja. Danas se već možemo pohvaliti da su naši gosti sa svih kontinenata, mi razmišljamo kosmopolitski.

Lepo je videti sve vas ovde, uživajte u našem ambijentu, igrajte tenis i neka tenis pobedi. Šampioni i šampionke, dobrodošli u našu i vašu akademiju.

Nikola Živković, predsednik


O NAMA

Teniska akademija „Živković“ je počela sa radom aprila 2008. godine, kao prva teniska akademija u Srbiji. TAŽ danas ima 10 teniskih terena, na kojima veliki broj takmičara i takmičarki sa našom iskusnom ekipom licenciranih trenera svakodnevno unapređuje svoje veštine i talente, uz postizanje brojnih rezultata na državnim

i regionalnim prvenstvima u različitim kategorijama, ali i na međunarodnim ITF turnirima. Vredno je pomena i to da su naši takmičari članovi reprezentacije Srbije. TAŽ je najkvalitetniji klub u regionu TSIS koji neguje i školu tenisa za najmlađe, više puta šampion i vicešampion države u ekipnim konkurencijama. Organizator je i domaćin mnogih regionalnih turnira, državnih prvenstava, međunarodnih „Fjučers“, ETA i ITF turnira. Na našim turnirima igrali su: Alexander Zverev, Lucas Pouille, Laslo Djere, Ivana Jorović...