Aleksandra Lozanovska
Tennis coach - TK MTP Skopje

Професионален тенисер со играчко искуство преку 12 години (од 2005). Од 2017 тренер во тенискиот клуб МТП.

Активности на неколку кампови низ Европа, две години натпреварување за германски клуб во Франкфурт и играње на Landesliga без пораз

 Датум на раѓање 23.11.1996

 Државјанство Македонско

Образование: Дипломец на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство, Скопје