Ivan Petkovic
Tennis coach - TK Haron, Belgrade

Trener je od 1995 godine. 1998 je diplomirao na FFK Novi Sad sa diplomom viseg trenera tenisa. Od 2007 godine vlasnik TK HARON i prestižnog turnira za decu do 9 godina čiji pobednici predstavljaju Srbiju na Smrikwa Bowl turniru u Puli - turnir TENISKE NADE, koji od 2015. postaje deo svetske porodice turnira CHAMPIONS BOWL.

2006, 07, 09, 11, 13, 14, 15, 16 i 2017 godine organizovao je i vodio najbolje juniore Srbije na Orange Bowl, Eddie Herr i Prince Cup, Nike i Little Mo turnire na Floridi. Do 2009 godine je bio član trenerskog odbora TSS a sada predsednik stručnog odbora TSB.

Najvećim blagom smatra iskustvo sakupljano sa putovanja po najvažnijim svetskim turnirima (od Pule, preko Umaga, Praga, Barselone, Tarbsa i juniorskog Roland Garrosa pa do Orange Bowla i Eddie Herra) i učeći od nekih najvećih imena svetskog tenisa kao što su: Nick Bollettieri, Pato Apey (trener Gabriele Sabatini), Stefana Ortege - tokom 6 meseci provedenih na Sanches Casal akademiji sa Anđelom Novčić, Pato Alvarez, Richard Shomborn (ITF seminar 1997), od Dragana Ćirića-Šekija tokom studija u Novom Sadu, od Carlosa Rodrigueza (trenera Justine Henin) tokom boravka u Pekingu, drage gospođe Zage tokom zajednickih avantura po USA i na kraju 2009-2011 radeći zajedno sa Alex Zocoli-em u Rimu u Sat Agnese–Bollettieri akademiji gde je bio 1. trener za ITF i ATP igrače.

2011 je otvoren i TK Haron-Beograd koji radi na lokaciji Beograd, Zvečanska 16 (autokomanda) gde je Ivan sada šef stručnog štaba.

Neki od igrača sa kojima je Ivan Petković radio od 1995 godine do danas:

 • Cristian i Oscar Rodrigez (obojica top 500 ATP)
 • Alesia Papallardo (top 16 under 16 ITA)
 • Anđela Novčić (2001-2009), osvojila ekipno prvenstvo države sa ekipom Crvene Zvezde do 14 i ekipom Partizana do 16 god.
 • Ivana Jorović, od njene 8-10 god. tokom kog perioda je osvojila turnir u Banjaluci (taj turnir je naredne godine osvojila jos jedna Ivanova igračica Andrea Simeunović), a kasnije prvenstva države do 12, 14, 16 i 18 godina.
 • Natalija Kostić, tokom tri odlaska u USA kao i tokom njenog boravka u Italiji, inače prvak države do 14 i 16 godina.
 • Miomir Kecmanović, koji je u tom periodu postao zimski i letnji prvak države do 14 godina.
  Kao klinac, voleo sam da treniram I idem na turnire sa Ivanom. Mnogo me je toga naucio o tenisu, bez nervoze I velike drame. Uvek je bio pun podrske, radilo se ali je bilo i zezanja I zabave. Dve lekcije su mi bile posebno znacajne. Prva, da moras da se suocis sa svojim strahovima ako hoces da napredujes. Nisam voleo da igram sa jednim igracem koji nije bio dobro rangiran ali je bio nezgodan igrac I mangup I gubitak od njega bi bila sramota za mene. Ivan je to shvatio I neprestano mi ga je dovodio. Prvi put sam bio nervozan I doslo mi je da placem. Kako smo dalje igrali sve mi je bilo lakse I posle sam ga pobedjivao bez problema. Tako me je pripremao za turnire sa starijim mangupima. Druga, naucio me je razlici izmedju "udaraca" I "igraca". Nije dovoljno da dobro udaras lopticu, vec treba da imas plan u glavi I da igrom nadmudris protivnika. I na kraju, znacilo mi je I opustanje nakon svakog turnira, kada bi Ivan osmislio neki izlet I zabavu. I dan danas volim da svratim I treniram kod njega.
 • Katarina Adamović, od njene 11-14 godine koja je kasnije osvojila seniorsko prvenstvo države.
 • Stefan Milenković, tada aktuelni prvak do 18 godina i Jovana Jakšić, tokom njihovih dolazaka u Rim 2010 godine.
 • Obrad Markovski, državni prvak Makedonije do 14 godina za 2013
 • Olga Danilović, 11-15 god., šampionka 4 TE 12 turnira, osvajač TE14 Crvena Zvezda i državni prvak do 14 godina i osvajač više TE turnira do 16 godina.