13.02.2022 Скопје

Уште едно незаборавно тениско искуство на децата од програмата Cherry училиште за спорт и тенис. Во текот на три часовно дружење малите Cherry играчи изиграа многу поени, учеа да плетат (слично како што тоа го прави и Ноле) и собраа многу нови искуства, поени и еден тон нова мотивација. 

Се играше на црвен и портокалов терен. Се поблиску сме до настап на националните турнири кои ги очекуваме со нетрпение.

Секој еден поен е најважен. Се потврди во многу мечеви и денес. Низ квалификациони натпревари портокаловите обезбија медаљи, а разигруваа за пехари. Победник на портокаловиот Играм, учам, собирам... бр.4 е Мартин Трајкоски, кој во финалето беше подобар од Бојана Симоновска.

Црвените мали играчи ги покажаа своите знаења уште еднаш, се натпреваруваа во неколку дисциплини и играа тенис во повеќе формати и поединечно и тимски. Своите медаљи сами си ги направија.

Едукатино креативната работилница за развој на фината моторика кај децата ја водеше Марија Алексоска. И благодариме од срце за одвоеното време, подготвеност да им се посвети на малите играчи, вниманието, трпението и љубовта кои ги сподели со нас. 

Кога неплетам уживам да играм тенис !!!

Исток и Алек

Калина, Бојана и Марија

Нина и Итан

Сергеј и Тончи

Олег и Бојана

Мартин и Калина

Ирис

За реализација на играта помагаа Вилма, Тончи и Горазд

Се гледаме на Играм, учам, собирам... бр.5, нормално на тренинг, а наскоро и на националните турнири. Подгответе се сите, портокаловиот Cherry тим е подгтвен да покаже се што знае и умее. А за крај уште неколку фотографии од создадените ремек дела на спретните детски десет прста.

п.с. И Вилма знае да плете

п.с. И Ноле знае да плете