Генерален покровител Лазар Заковски

ЕДИНСТВЕН НАСТАН – ШЕСТ ДЕТСКИ ТЕНИСКИ ТУРНИРИ

09.10-17.10.2020


09.10.2020 CHERRY KIDS OPEN DAY - плоштад Македонија 16.00 - 19.00


Регистрирај се online ВЕДНАШ на следниот линк:

http://mail.cherrycup.mk/index.php/registracija  

U12 

Еве доагаѓаме...

Возраст на натпреварувачи: родени 2008 и помали

Датум :Вторник 13.10.2020

Време и место на пријава17:00 – 17:30 понеделник 12.10.2020 ABC тениски клуб

Почеток на натпреварите09:00 вторник 13.10.2020

ТопкиЖолти

Формат на натпреварување

Сингл: 1 коло - Round Robin, 2 коло - елиминации, турнир A и турнир Б

Дубл: еден дубл турнир за сите момчиња и девојчиња во категорија U12 и U13

Пријава за дубл турнирот( U12 и U13) и почеток на натпреварите е на 13.10.2020 вторник во 16:00

Натпреварите се играат во ATK premium club

Котизација : 1200 денари


 U13 

Подготвени за летање ...

Возраст на натпреварувачи: родени 2007 и помали

Датум : Среда 14.10.2020

Време на пријава 16:00 – 16:30 вторник 13.10.2020 во ABC тениски клуб

Почеток на натпреварите 09:00 среда 14.10.2020

ТопкиЖолти

Формат на натпреварувањето

сингл: Елиминации,турнир A и турнир Б

Дубл : еден дубл турнир за сите момчиња и девојчиња за категорија U12 и U13

Пријава за овој дубл турнир ( U12 и U13) и почеток на натпреварите е на 13.10.2020 вторник во 16:00 

Натпреварите се играат во ATK prеmium club

Котизација: 1200 денари


U11

Играј со својата календарска генерација...единствена можност досега

Возраст на натпреварувачи : родени 2009 и помали

Датум : Среда 14.10.2020

Време и место на пријава17:00 – 17:30 вторник 13.10.2020 ABC тениски клуб

Почеток на натпреварите09:00 среда 14.10.2020

Топкижолти

Формат на натпреварување

Сингл: 1 коло - Round Robin, 2 коло - елиминации, турнир A и турнир Б

дубл:ЗЕЛЕН дубл турнир за сите момчиња и девојчиња од категоријата на портокалов, зелен и U11 тенис

Пријава за овој дубл турнир и почеток на натпреварите е на 14.10.2020 во 16:00 

Натпреварите се играат во ATK premium club

Котизација 1200 денари

 

Зелен tennis 10S турнир 

Од ден на ден се повеќе напредувам ...

Возраст на малите тенисери : родедни 2010 и помали

Датум : Четврток  15.10.2020

Време на пријава 09:00-09:30 четврток 15.10.2020

Почеток на натпреварувањето10:00 четврток 15.10.2020

Топки зелени

Формат на натпреварувањето

Сингл: 1 коло - Round Robin, 2 коло - елиминации, турнир A и турнир Б

Дубл : ЗЕЛЕН дубл турнир за сите момчиња и девојчиња од категоријата на портокалов, зелен и U11 тенис

Пријава за овој дубл турнир и почеток на натпреварите е на 14.10.2020 четврток во 16:00 

Тениски клуб  ABC

Котизација 900 денари

 

Портокалов tennis 10S турнир 

Учам, играм, напредувам...

Возраст на малите тенисери: родени 2010 и помали

Датум : сабота  17.10.2020

Време на пријава 09:00-09:30 сабота  17.10.2020

Почеток на натпреварувањето10:00 са бота  17.10.2020

Топки Портокалови

Формат на натпреварување

Сингл: 1 коло - Round Robin, 2 коло -елиминации,турнир A и турнир Б

Дубл: ЗЕЛЕН дубл турнир за сите момчиња и девојчиња од катергоријата портокалов, зелен и U11 тенис

Пријава за овој дубл турнир и почеток на натпреварите е на 16.10.2020 петок во 16:00

Тениски клуб ABC

Котизација 900 денари

 

ЦРВЕН tennis 10S – турнир со натпреварувачко едукативен карактер

Играм, учам, собирам ... 

Возраст на малите тенисери: родени 2012 и помали

Датум Сабота 17.10.2020

Време на пријава : 11:00-11:30 сабота  17.10.2020

Почеток на натпреварувањето 12:00 сабота 17.10.2020

Топки црвени

Тениски клуб ABC

Котизација : 600 денари


ОФИЦИЈАЛНА ТЕНИСКА ТОПКА НА CHERRY CUP SKOPJE 2020 - DUNLOP

АКРЕДИТАЦИИ, СТАРТНИ ПАКЕТИ ЗА СИТЕ УЧЕСНИЦИ, ТРОФЕИ И НАГРАДИ ЗА НАЈДОБРИТЕ

Стартните пакети ги обезбедија Халк Банка, Витаминка и Реплек

Трофеи - Cherry sport

Оваа година успеавме наградниот фонд да биде голем, фантастичен и адреналински како што доликува на врвни спортисти 

- 4 Панорамски лета Pipistrel Airplane – обезбедени од ПФЦ Скопје 

- 4 спуштања со тандем параглајдер – Аероклуб Скопје 

- 2 наградни ваучери за детско штедење на Халк Банк 

- 2 возења со парамотор панорамски летови - Paramoteur Kiko 

- 4 искачувања на вештачка карпа – Спортско качувачки стадион Карпош 

Црвени пакети на Витаминка 

Наградни пакети на Реплек Фарм Македонија 

Играчки за најмалите 

-Путер од кикирики на Crux 

СЕКОЈ ТУРНИРСКИ ДЕН - CHERRY WORSHOP TIME

- Секој голем сон започнува со сонувач – Вилма Марковска

Како правилно се негуваат детските заби – др. Елена Петрова 

Негувај го својот вид за подобри тениски перформанси – Росанда Стојнев Стојановиќ - Оптика Ленс

Здрава храна за добро здравје Марија Николова Crux

- Cherry energi time – Дејан Новковски

- Pasta jewelry craft – Марија Алексоска 

- Jewelry teen craft - Марија Алексоска 


CHERRY CUP SKOPJE 2020 развива свест за еколошка одговорност ПАКОМАК

ТРИБИНА – Само победа, пораз или животен предизвик  Вторник 13.10.2020 во 17:30 ABC тениски клуб 

На трибината ќе разговараат луѓе кои имаат богати и успешни животни приказни како и професионални кариери. Ви ги представуваме од позција на која се договоривме да дадат свој удел во креирањето на нашата CHERRY панел дискусија:

- Владимир Богоевски - Македонски Олимписки Комитет

- Горан Шевченко – Македонска Тениска Федерација

- Предраг Русевски – најдобро рангиран македонски АТП синг тениски играч на сите времиња

- Владимир Чубриновски – тренер со интернационално тренерско искуство во јуниорски и АТП тенис

- Небојша Милутиновиќ – коспоственик на клубот домаќин АБЦ

- Јасна Србљак – мајка на актуелниот Државен првак Горазд Србљак

- Јане Стефанов – падобранец и борец за – Спортот да се врати на спортистите

- Ване Наунов –инструктор по спортско качување на карпа

- Дејан Новковски – креатор на Cherri Energi програмата за физичко воспитувањее на телото и духот

- Игор Андреев – инвеститор, косопственик на бизнис акселератор

- Невенка Таврајковска – помагател на Cherry Cup Skopje 2020 и верува на Вилма Марковска дека приказната за спортот треба да биде раскажана на ваков единствен начин

Седум дена активности на релација на два преубави тениски клуба и воедно им благодариме на покажаната желба за соработка и сме сигурни дека сите учесници на турнирот ќе уживаат во амбиентот на клубовите ABC тениски клуб и ATK premium club.

Домаќин на Cherry Cup Skopje 2020 - ABC тениски клуб

адреса: https://www.google.com/maps/place/ABC+Tennis+Club/@42.0070859,21.4117285,17z/data=!3m1!4b1!4m7!3m6!1s0x0:0x3312dea35441934a!8m2!3d42.0070859!4d21.

Турнирите  U11,U12,U13 ќе се играат во АТК premium club

адреса: https://www.google.com/maps/place/ATK+Premium/@42.0087401,21.405276,15z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x7c0cd3a10f840ef6!8m2!3d42.0087401!4d21.405276

Еден тим еден сон – заедно за подобро на децата 

Огромна благодарност до сите кои одговорија на нашиот повик за соработка и помогнаа во реализацијата на CHERRY CUP SKOPJE 2020

Г-дин Лазар Заковски, Град Скопје,Интерсофт, ABC тениски клуб, ATK premium club, Халк Банка, Витаминка, Реплек Фарм, ПФЦ Скопје, Аероклуб Скопје, Climbing school, Paramotor Kiko, Ладна, Sheezick na reezick, Crux, Off.net, MKD.mk, Dunlop Macedonia, Energi, Пакомак, Агенција за Иселеништво, X Print, Игор Андреев, г-дин Ладислав Цветковски - Лади, Росанда Стојнев Стојановиќ, Д-р Елена и Игор Петрови, Марија Аелскоска, Јулка Илин и Катерина Павловска, Невенка Таврајковска,Валентин Трпески, Champions Bowl, Биди Баду, Мали Играчи, Дечји Свет Тениса.

Добродојдовте на CHERRY CUP SKOPJE 2020 ... го прифативме предизвикот во овие чудни времиња, креираме и реализираме повторно еден несекојдневен, интернационален, детски турнир ... прифатете го предизвикот и вие ... забавата може да почне ... запомнете не велиме дека ќе биде лесно, но секако ќе биде фантастично, незаборавно и магично ... СИГУРНО !!!