Andrej Pehčevski
CREŠA SPORT, TK MTP - Skopje

‘’Кога мислам на тенис, мислам на ...’’: висина на топка, да не правам грешки, да сум фокусиран, да имам добар спин, да не се нервирам и да играм добро и паметно, и да ги слушам тренерите бидејќи тие ќе ми помогнат да станам шампион.
име и презиме: Андреј Пехчевски

година на раѓање: 28.01.2009

град и држава: Скопје, Република Македонија

матичен клуб: ТК МТП - Скопје

тренери: Вилма Марковска, тенис и Дејан Новковски, моторика

училиште: НОВА