Gorazd Trpkovski
CREŠA SPORT - Skopje

’Кога мислам на тенис, мислам на..’’: слободата, на забавата, на играта, на спортот, на движењето, на радоста. Кога играм тенис имам чувство што неможе ништо друго да го предизвика кај мене. Кога ќе влезам во ритам се чувствувам слободен, исполнет. Со секој тренинг учиме, се забавуваме и напредуваме во тенисот. Тенисот ми е најомилениот спорт и има големо значење за мене.име презиме: Горазд Трпковски

година на раѓање: 13.08.2008

град и држава: Скопје, Македонија

тренери:

Вилма Марковска - главен тренер и mental support, Обрад Марковски  - тренер, Дејан Новковски - тренер по моторика

училиште: Јохан Хајнрих Песталоци