Ivan Trpkovski
CREŠA SPORT, TK Jug - Skopje

‘’Кога мислам на тенис, мислам на ...’’: "висина", гледање на топка, спин, да не се нервирам, да се однесувам убаво, да не ме води резултатот, да ги слушам тренерите, и др.

име и презиме: Иван Трпковски

година на раѓање: 13.04.2011

град и држава: Скопје, Република северна Македонија

матичен клуб: ТК Југ - Скопје

тренери:

Вилма Марковска - тенис, Владимир Андонов - тенис и Дејан Новковски - моторика 

училиште: Јохан Хајнрих Песталоци