Jovan Dodevski
TK Tumba - Kumanovo

'Кога мислам на тенис, мислам на ...": Секој поен како да го одиграм, додека играм да не се нервирам, да го бројам резултатот, на топката да и дадам спин, и ...име и презиме: Јован Додевски

година на раѓање: 2009

матичен клуб: ТК Тумба - Куманово

град и држава: Куманово, Република северна Македонија

Тренери: Далибор Димковски

училиште: Крсте Мисирков