Kalina Simonovska
CREŠA SPORT - Skopje

‘’Кога мислам на тенис, мислам на ...’’:

Кога мислам на тенис мислам на дисциплина, упорност, друштвена игра, натпревар со другарчињата и натпревар со самиот себе. Со тенисот ќе стекнам нови пријателства и ќе научам вредни нешта кои ќе ми ги каже тренерот.

Јас многу сакам да играм тенис !

име и презиме: Калина Симоновска

година на раѓање: 2011 

град и држава: Скопје , Р.С.Македонија

матичен клуб: Цреша спорт

тренери: Вилма Марковска - тенис и Дејан Новковски - моторика

училиште: ОУ ”Мирче Ацев-Ѓорче Петров