Pavel Stevkovski
TK Ohrid - Ohrid

’Кога мислам на тенис, мислам на ...’’: забавата, играта и возбудата во секој поен и меч, исто така и дружењето на терен, ги сакам предизвиците кои ги поставува тенисот и истите ми претставуваат задоволство кога ке ги совладам.име и презиме: Павел Стевковски

година на раѓање: 2007

град и држава: Охрид, Македонија

матичен клуб: ТК Охрид

тренери

Мичо Крстевски и Тања Стојановска - тенис, Валентина Караѓуле - моторика

најзначајни резултати до сега

Oсвоени турнирни во Рабац, Хрватска (У12), освоен турнир во Кавадарци (У12)

училиште: Григор Прличев - Охрид